Balletstudio DanZin

Onze balletstudio is een gezellige school met verschillende dansstijlen voor jong en oud. Iedereen is welkom!

Susanna Kranenburg

Ik had altijd de droom om zelfstandig theater-dansvoorstellingen te maken en te produceren en dat is gelukt. Dankzij heel veel fantastische docenten op de dansacademie en door het vertrouwen dat zij in mij hadden heb ik hele mooie dingen mogen doen. Het openen van mijn eigen balletstudio gaf mij de mogelijkheid om alle opgedane kennis en ervaring over te brengen op nieuwe fantastische leerlingen.

Al ruim vijftien jaar geef ik met heel veel liefde en passie ballet en danslessen (daar zijn later de theaterlessen bijgekomen) aan jong en oud(er), en heb ik bij verschillende balletscholen lesgegeven.
Tevens ben ik mij gaan richten op de basisscholen (speciaal en regulier), om samen met kinderen dansvoorstellingen te creëren. Met kinderen van deze leeftijd maak ik ook stukken voor de Musical Dance Battle, iedere keer weer een fijn project waar ik mijn theaterhart kan ophalen. Ook ben ik freelance werkzaam voor "het Scapino Ballet in School".


Giovanni van Gom

Giovanni studeerde als professioneel danser af aan het Nova College Dans en Theater en volgde daarnaast zang- en acteerlessen aan het Nationaal Jeugd MusicalTheater waar hij te zien was in de familiemusicals 101 Dalmatiërs, Assepoester, Tovenaar van Oz en Narnia.

Na zijn studie speelde Giovanni in diverse theaterproducties waaronder Tarzan, Soul of Motown 3, Saturday Night Fever, Dreamgirls, Hair en The Color Purple.

Als koorlid van het ZO!Gospel choir reist Giovanni Nederland door om samen met bekende artiesten zoals Berget Lewis en Shirma Rouse spetterende optredens te verzorgen op verschillende podia en in diverse tv- programma’s.

Tevens werkt Giovanni als choreograaf bij de FluXusmusicals.


Ammes Brandenburg

Ammes geeft de musical-/acteerlessen en helpt de dansers met expressie en kijkrichtingen in de aanloop naar voorstellingen. Ook zijn voorstellingen, zoals Petra Pan, i.s.m. Ammes/Zaanse theaterschool gemaakt.

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan." Dit is mijn favoriete quote van mijn grote heldin Pipi Langkous. Iedereen kan toneelspelen, theatermaken en zingen. Als je het maar leuk vindt!

Ik ben Ammes Brandenburg van de Zaanse Theaterschool. Ik geef al 15 jaar met heel veel enthousiasme les in toneel, theatermaken, improvisatie, filmacteren, musical en componeren. Voordat ik de Zaanse Theaterschool oprichtte, heb ik op basisscholen en middelbare scholen gewerkt, waaronder een Daltonschool en een Praktijkschool voor moeilijk lerende kinderen. Tijdens deze jaren heb ik een eigen lesmethode Theater, Film & Muziek ontwikkeld. Dit alles met heel veel plezier. Naast lesgeven heb ik ook veel ervaring in het regisseren en schrijven van theater- en muziekvoorstellingen, bijvoorbeeld bij de Musical Dance Battle.


En meer

Verder komen regelmatig gastdocenten langs om een workshop te geven, onder andere: Dimitra Kolokouri, Nicky van Cleef, Annlydie Groenen en Majanka Fröhlich.