Balletstudio DanZin

Onze balletstudio is een gezellige school met verschillende dansstijlen voor jong en oud. Iedereen is welkom!

Klassiek ballet

Klassiek ballet is in de zeventiende eeuw in Frankrijk ontstaan aan het hof van Lodewijk de Veertiende. Het bijzondere aan klassiek ballet is dat de techniek die toen werd vastgelegd nog altijd de basis vormt.

Tijdens de les wordt aandacht besteed aan techniek en houding, door oefeningen aan de barre en op de vloer.

Moderne dans

Moderne dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken uit de eerste helft van de twintigste eeuw, waar wel een klassieke basis aan ten grondslag ligt.

Bij de moderne dans dient het lichaam als expressie- en uitdrukkingsmiddel.

Tap dance

Tapdansen is een dansvorm waarbij je, door het gebruik van de metalen plaatjes onder de hak en de teen van de schoen, ritmische klanken maakt met je voeten.

Er zijn twee hoofdvormen: de rhythm tap, die draait om het voetenwerk, en de Broadway tap, waarbij de dans zelf en de armen een grotere rol innemen.

Jazz dance*

Jazzballet, ook wel jazzdans of jazzdance genoemd, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegingen en de muziek zijn jazzy – veel losser.

*les start weer bij voldoende animo

Musical- en acteerlessen*

Voor het kunnen dansen of spelen van een rol worden gastdocenten ingezet voor acteertechnieken. Hierbij wordt onder andere gekeken naar rolverdieping en het kunnen tonen van en schakelen tussen emoties.

*les start weer bij voldoende animo

Bij DanZin

De verschillende dansvormen komen, zeker richting een voorstelling, aan bod tijdens alle lessen. Zo krijgt iedereen een brede basis mee.

Tijdens voorstellingen worden groepen ook gecombineerd en zullen alle dansvormen samengebracht worden tot een totaalvoorstelling.